VC Herentals trok voor zijn eerste competitiewedstrijd naar het veld van Wavria. Op Hendrickx en De Swert na kon trainer Beyens rekenen op een voltallige kern.

De eerste kans van de wedstrijd luidde meteen het openingsdoelpunt in. Van Genechten lepelde de bal met een mooi schot nipt naast de paal en VCH stond meteen op voorsprong.

De thuisploeg was echter niet van slag en probeerde meteen toe te slaan via Dillien maar De Booij was tijdig bij de pinken. Rood-wit probeerde het nadien met een voorzet van Slechten waar Verbert met het hoofd de bal net naast doel kon plaatsen.

Wavria ging voluit zijn kans en was via Dillien opnieuw dicht bij een doelpunt maar alweer had De Booij het laatste woord. Even later moest Niel met de voet redding brengen wanneer een één-twee tussen Dillien en De Wit door deze laatste laag op doel werd besloten.

Kansen bleven zich opstapelen en langs de bezoekende kant stak Slechten de bal mooi tussendoor naar Van Genechten maar de lokale doelman was een seconde sneller op de bal. Vos knalde voor de thuisploeg vanop 30 meter pal op de deklat en in de herneming besloot Dillien nogal onbesuisd over.

In minuut 25e onderschepte Van Grieken een slechte terugspeelbal op de doelman en lepelde de bal mooi in doel. Nog geen minuut later een merkwaardige fase wanneer de thuisploeg een fel gecontesteerde strafschop kreeg toegewezen. Deze werd door Dillien staalhard tegen het doelhout gejaagd en in de herneming toch binnen gekopt (door dezelfde speler).

Doelpunt werd goedgekeurd door de scheidsrechter maar de lijnrechter en ook enkele spelers van Herentals merkten op dat de bal niet werd aangeraakt door de doelman en het doelpunt werd dus afgekeurd. Consternatie alom bij de thuisploeg die even later wel aan een rode kaart ontsnapten wanneer Van Grieken alleen weg naar de keeper foutief werd gestuit.

De volgende aanval van de thuisploeg was wel raak. De alom aanwezige Dillien zette op de linkerflank de bal voor waar De Wit het leder simpel tegen de netten kon duwen. Verbert reageerde voor de bezoekers maar zijn schotje was te flauw om de lokale goalie te bedreigen.

Even later diepte VCH zijn voorsprong toch uit wanneer na een corner van Van Grieken de goed gevolgde Verbert van dichtbij de 1-3 scoorde. In de slotminuten van de eerste helft noteerden we een schitterende collectieve aanval van rood-wit. Het begon bij Van Der Schraelen die centraal het hele middenveld oprolde, het overzicht behield en op rechts Van Doninck bediende.

De voorzet van Jelle werd nog net gemist door Van Grieken maar Van Genechten duwde aan de tweede paal toch de 1-4 binnen.

Bij de rust al 1-4 : ex-SKS-ers Van Grieken en Van Genechten scoren
De tweede helft begon met een lob van Slechten maar Van Dessel plukte de bal uit de lucht. Herentals nam wat gas terug, wat logisch was gezien de tussenstand, waardoor de thuisploeg enkele keren kon komen opzetten.

Dillien schoot eerst nog vanop 20 meter nipt naast en schilderde even later een vrije trap pal tegen de dwarsligger, in de herneming schoot De Wit de bal via de vingertoppen van De Booij in hoekschop. Het animo verdween zienderogen uit de wedstrijd al namen de bezoekers het slotkwartier toch opnieuw voor hun rekening.

Eerst kopte Verbert een voorzet van Slechten nog naast en vijf minuten later mikte Van Genechten met een lob hoog boven doel. In de slotminuten dikte Verbert de score toch nog aan tot 1-5.

De eindscore maskeerde misschien een klein beetje het wedstrijdbeeld maar niemand kon ontkennen dat Herentals efficiënt stond te voetballen.

Met 1-5 als eindstand op het scorebord hoeft er natuurlijk helemaal niet gemopperd te worden. Volgende week wacht met Branddonk een titelkandidaat en zullen de waardeverhouding alvast dichter bij elkaar liggen.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Verwimp Stef; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van De Weyer Dries; Van Grieken Marc.

Bank: Maes Jens; Van Brantegem Nathan; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.

Vervangingen: 71e Van Brantegem Nathan voor Van Grieken Marc

Gele kaarten: 2x Wavria (Ceulemans en Leysen).

Doelpunten: 3e Van Genechten Steven 0 – 1 ; 23e Van Grieken Marc 0 - 2 ; 30e De Wit Bram 1 – 2 ; 38e Verbert Jonas 1 – 3 ; 40e Van Genechten Steven 1 – 4 ; 88e Verbert Jonas 1 - 5.